HH Í R E K  
Hírek a Közel-Keletről
Helyi hírek
 

Az antiszemita propaganda diadala [2006-01-28 ]

A demokrácia diadalaként értékelte a Magyar Nemzet újságírója, Sitkei Levente a Hamasz terrorszervezet győzelmét a palesztin választásokon. Lelkesedésében odáig jutott, hogy a „tisztességes kampányidőszak” lezárultával szerinte „az ügyesebb stratégia győzött”.

Tovább>>Hechs László [2006-01-03 ]

Amikor a hóhért akasztják ….
Az új Hámán

Úgy látszik Perzsiában sincs semmi új a nap alatt. Purim ünnepe közeleg. Az ókori Perzsiában Hámán szőtt összeesküvést a zsidó nép elpusztítására. Ahasvérus király minisztere már meg is ácsoltatta az akasztófát Mordecháj számára. Ám a történet végén nem a büszke zsidót, de az álnok minisztert akasztották fel rá. 21.-századot írunk és Iránban új Hámán támadt.

Tovább>>


 

Hechs László [2005-12-19 ]
A perzsa Hitler
A teheráni „végső megoldás”

„Irán álláspontja mindig is világos volt erről az ocsmány jelenségről [azaz Izraelről]. Ismételten elmondtuk, hogy ennek az államnak a rákos daganatát el kell távolítanunk ebből a térségből.” Nem, ezek nem az iráni elnök, Mahmúd Ahmadinedzsad nemrégiben elmondott szavai.

Tovább>>


Bányai László [2005-09-25 ]
„Fel tudjuk szabadítani Palesztina egészét a Földközi-tengertől a Jordán-folyóig.”

A Middle Eastern Media Research Institut (memri.org) segítségével ma már azok számára is hozzáférhetőek a Közel-Keleten, arabul sugárzott adások, akik nem ismerik az arab nyelvet. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy figyelemmel kísérhessük: mit mondanak arab nyelven az arab-izraeli konfliktus résztvevői.

Tovább>>


Bányai László [2005-10-06 ]
EU megduplázhatja a Palesztin Hatóság éves segélyét

Az Európai Bizottság szerdán azt javasolta, hogy a palesztinoknak nyújtandó évi 250 millió eurónyi segély összegét duplázzák meg annak érdekében, hogy megbízható kormány jöjjön létre és a palesztinoknak legyen lehetőségük a kereskedelmi kapcsolatok fejlesztésére Izraellel és szomszédaival.

 

Tovább>>

 Eötvös Károly M.-I. B. K.:
Egyesületünk elnöke
Gáll Ottó úr, 2005.10.26 - 11.09. között Izraelben a Yad Vashem Intézet szervezésében a Holokauszt oktatásának Módszertanáról szóló kurzuson vett részt. Tovább>>


Indexkelet: Az izraeli ember is ember
Missziójuk, hogy megis­mertessék azt az Izraelt a magyar diákokkal, amiről az újságok nem beszélnek. A két fiatal nagykövettel egy kávézóban találkoztam Nyíregyházán.
Tovább>>Szabolcs Online:
Százhúsz éve zajlott le a tiszaeszlári per... Tovább>>

Eötvös Károly M.-I. B. K.:
2005 .03 .09 -én, szerdán az Eötvös Károly Magyar-Izraeli Baráti Kör vendégeként Nyíregyházára látogatott Asaf Ichilevich , Izrael Állam magyarországi nagykövet-helyettese, valamint Kiss Edit, az Izraeli Nagykövetség kulturális attaséja. Tovább>>

MTI
Tiszaeszlári vérvádper: tudományos konferencia
Nyíregyházán Nyíregyháza, 2003. szeptember 11. Tovább>>

Szabolcs Online:
Százhúsz éve zajlott le a tiszaeszlári per... Tovább>>

Indexkelet: Holocaust és a zsidóság kérdése volt a
témája annak a rendhagyó tanulmányi versenynek,
amelyet kedden este rendeztek a nemrégiben
avatott Hepicentrumban. Tovább>>

Népszabadság • 2003. június 20.
Szembenézés saját történelmünkkel Sándor Ivánnal a
százhúsz évvel ezelött kezdödött tiszaeszlári
vérvádperröl Tovább>>
 
 
 
 
vissza>>